Mitől függ mit érdemelsz?

Az, amit megérdemelsz, azt te „állítod be” magadnak. Be van állítva ott mélyen a tudatalattidban, hogy szerinted mit érdemelsz, és ennek a beállításnak megfelelően kapod, vagy inkább érzékeled az elismeréseket, a szeretetet, a törődést, a pénzt és minden mást is.

Ha nem tartod magad sokra, akkor az a program fut, hogy nem érdemelsz semmit/keveset érdemelsz. Lehet, hogy fejben másképp vélekedsz, de mélyen a tudatalattidban az a program fut, hogy nem érdemled meg.

Miért ez a program fut?

Ennek számos oka van, minél mélyebben ül a program, annál korábbi eseményt, érzést keresünk. Leggyakrabban pici gyermekkorban indul be a program, mikor a szülőktől kevés figyelmet, kevés szeretetet, még kevesebb elismerést kap a gyermek, berögzül (sok egyéb „hasznos” programmal együtt), hogy nem érdemli meg. Hogy mit nem érdemel meg, az már szinte lényegtelen, a legbiztosabb a „semmit nem érdemel meg” program futtatása. És szépen, az évek alatt egyre több területen jelentkeznek a program eredményei, mert egyre nehezebb csatát győzni vele szemben, gyengülnek a védekező mechanizmusok, és egyszerűen elfáradsz. Természetesen, ha ezek a folyamatok a tudatos részben zajlanának, egészen mások lennének az erőviszonyok, de nem, ezek a tudatalattiban zajló játszmák.

Vegyünk egy példát: szeretnél boldog párkapcsolatot, tudatosan mindent elkövetsz azért, hogy egy kiegyensúlyozott, alá-fölé rendelés mentes, őszinteségen, bizalmon alapuló kapcsolatot tudj valakivel kialakítani, de valamilyen oknál fogva nem jön össze. Abban a pillanatban, hogy felmerül annak a lehetősége, hogy nem csak a másik felekből nem termett a világra normális példány, jöhet a kérdés: én mit tehetek azért, hogy boldog párkapcsolatom legyen? Ekkor elindulhat a belső munka:

Eljössz hozzám, vagy egy másik segítőhöz, akivel meditatív állapotban le tudunk menni abba a mélységbe, ahol az a program fut benned, mely kimondja, hogy te nem érdemled meg a boldog párkapcsolatot, mert ebben a példában te a kiszolgáló státuszt érdemled meg, ennél többet nem. (Minő meglepetés, ekkor tudatosul, hogy valóban, minden párodat kiszolgáltad, a te igényeid teljesen a háttérbe szorultak, még gyakran magad előtt is.)

Mindaddig, amíg a kiszolgálói státuszt érdemled program fut, addig igazán nehezen fog összejönni egy ennél akár egy picivel is jobb kapcsolat. Miért? Mert a rendszered nem engedi. Nem fér bele, nem erre van programozva.

Ilyenkor nem történik más, mint a meditatív állapotban elkezdjük elengedni és felülírni ezt a programot, hogy többé ez ne gátolja a boldog párkapcsolatot. 

Amint ez megtörtént, érezni fogod a megkönnyebbülést, és látványos változások következnek be az életedben.

Miért? Mert még mindig a példánál maradva, a kiszolgálói státuszt érdemlő program már nem fut, és nem akadályozza már tovább az érdemi emberi kapcsolatok kialakítását. Igen, ez nem csak a párkapcsolataidra, hanem minden más emberi kapcsolatodra kihat, sőt, első körben a saját magaddal kialakított kapcsolatra!

Ezt követően jöhet a következő blokk, a következő program, mely a boldog párkapcsolat és te közötted áll és így tovább mindaddig, amíg el nem jön az életedbe az a boldog pillanat, amire vártunk.

Csodálatos folyamat, kemény munka, rengeteg döntés és kitartás, ami mindezek mögött van.

Ha látod, hogy valakinek egyszeriben jobbá válik az élete, gondolj bele, mi belső munka lehet mögötte, milyen megvilágosodások, felismerések, könnyek hulltak, mire oda eljutott.

Eljutott oda, hogy megérdemli. Megértette minden szinten, hogy megérdemli a boldog párkapcsolatot

(még mindig a példánknál maradva).

Éééés, csak ekkor jönnek az izgalmak, a párkapcsolat adta fejlődési pontok, az összecsiszolódás, a MI megszületése, de erről majd egy másik bejegyzésben olvashatsz részletesebben. 😊

A végeredmény miatt megéri minden könny- és izzadtságcsepp a befektetést, mert az eredmény a belső egyensúly, a harmónia, a boldog élet.

Mi a teendő? Keress egy segítőt magadnak (szeretettel várlak) és kezdjetek bele a munkába.

Miért javaslom, hogy válassz segítőt magadnak? Tudom, sokan vagyunk úgy az ilyesmivel, hogy majd jól megtanulom, aztán egyedül megoldom. De hidd el, van, amit nem, vagy csak nagyon nehezen tudsz megoldani egyedül, miközben az évek, és a kínkeserves pillanatok peregnek.

  1. Vannak olyan blokkok, amiket az érintettséged miatt nem látsz meg, szükséges a külső, „pártatlan” érzékelő
  2. A segítség kérése is egy fejlettségi szintet sugall; sose szégyelld, ha segítséget kérsz, legyél rá büszke, hogy te felismerted, hogy nem vagy tökéletes, se mindentudó 😉
  3. Gyakran képtelenek vagyunk a saját érzéseinket tisztán érzékelni, míg egy érző segítő számára ez nem okoz gondot
  4. Egyedül minden mindig nehezebb, és sokkal több időt és energiát vesz igénybe, mintha segítséget kérnél
  5. Megfigyelted már, hogy az, akinek hajráznak egy versenyen, sokkal jobban tud teljesíteni, mint akit néma csönd kísér? A támogatás szárnyakat adhat
  6. Valakivel, aki „fogja a kezed”, irányítás nélkül vezet utadon, megteremti a biztonságos légkört számodra a fejlődésed során, elkezdesz szárnyalni, és fénysebességgel teszed meg azt az utat, melyen akár már 20-30 éve bandukolsz

Döntsd el: valóban szeretnél minőségi változást az életedben, vagy sem.

Ha igen, szeretettel várlak!

A bejelentkezéshez kattints a Bejelentkezésre gombra vagy egyszerűen csak hívj föl ezen a számon: +36 30/893-3508, Kovács Nóri
Ha épp nem tudom felvenni, amint tudlak, visszahívlak Téged. 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük